मधुराष्टकम्: अधरं मधुरं वदनं मधुरं (Madhurashtakam Adhram Madhuram Vadnam Madhuram)


अधरं मधुरं वदनं मधुरं नयनं मधुरं हसितं मधुरं ।
हृदयं मधुरं गमनं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥१॥

वचनं मधुरं चरितं मधुरं वसनं मधुरं वलितं मधुरं ।
चलितं मधुरं भ्रमितं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥२॥

वेणुर्मधुरो रेणुर्मधुरः पाणिर्मधुरः पादौ मधुरौ ।
नृत्यं मधुरं सख्यं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥३॥

गीतं मधुरं पीतं मधुरं भुक्तं मधुरं सुप्तं मधुरं ।
रूपं मधुरं तिलकं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥४॥

करणं मधुरं तरणं मधुरं हरणं मधुरं रमणं मधुरं ।
वमितं मधुरं शमितं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥५॥

गुञ्जा मधुरा माला मधुरा यमुना मधुरा वीची मधुरा ।
सलिलं मधुरं कमलं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥६॥

गोपी मधुरा लीला मधुरा युक्तं मधुरं मुक्तं मधुरं।
दृष्टं मधुरं सृष्टं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥७॥

गोपा मधुरा गावो मधुरा यष्टिर्मधुरा सृष्टिर्मधुरा ।
दलितं मधुरं फलितं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं ॥८॥

मधुराष्टकम्: अधरं मधुरं वदनं मधुरं का अर्थ 

कृष्ण के होंठ मधुर हैं, उनका चेहरा मधुर है, उनकी आंखें मधुर हैं और उनकी मुस्कान मधुर है।
कृष्ण का हृदय मधुर है और उनकी चाल मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥1॥

कृष्ण के शब्द मधुर हैं, उनका चरित्र मधुर है, उनके वस्त्र मधुर हैं और उनकी मुद्रा मधुर है।
कृष्ण की गति मधुर है और उनकी विचरण मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥2॥

कृष्ण की बांसुरी बजाना मधुर है, उनकी चरण-धूलि मधुर है, उनके हाथ मधुर हैं और उनके चरण मधुर हैं।
कृष्ण का नृत्य मधुर है और उनका साथ मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥3॥

कृष्ण का गाना मधुर है, उनका पीना मधुर है, उनका खाना मधुर है और उनकी नींद मधुर है।
कृष्ण का सुंदर रूप मधुर है और उनका ‘तिलक’ मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥4॥

कृष्ण के कर्म मधुर हैं, उनकी विजय मधुर है, उनकी चोरी मधुर है और उनकी प्रेम-क्रीड़ा मधुर है।
कृष्ण का उत्साह मधुर है और उनका विश्राम मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥5॥

कृष्ण का गुंजा-बेरी हार मधुर है, उनकी माला मधुर है, उनकी यमुना नदी मधुर है और उनकी यमुना की लहरें मधुर हैं।
कृष्ण की यमुना का पानी मीठा है और उनके कमल के फूल मीठे हैं, मिठास के भगवान के बारे में सब कुछ मीठा है॥6॥

कृष्ण की गोपियाँ मधुर हैं, उनकी लीला मधुर है, उनका मिलन मधुर है और उनका उद्धार मधुर है।
कृष्ण की दृष्टि मधुर है और उनका शिष्टाचार मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥7॥

कृष्ण के गोप मधुर हैं, उनकी गायें मधुर हैं, उनकी छड़ी मधुर है और उनकी रचना मधुर है।
कृष्ण का तोड़ना मधुर है और उनका फलित होना मधुर है, मधुरता के भगवान के बारे में सब कुछ मधुर है॥8॥

Madhurashtakam Adhram Madhuram Vadnam Madhuram in English Lyrics

adharam madhuram vadanam madhuram nayanam madhuram hasitam madhuram .
hṛdayam madhuram gamanam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥१॥

vachanam madhuram charitam madhuram vasanam madhuram valitam madhuram .
chalitam madhuram bhramitam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥२॥

veṇurmadhuro reṇurmadhurah paaṇirmadhurah paadow madhurow .
nṛtyam madhuram sakhyam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥३॥

giitam madhuram piitam madhuram bhuktam madhuram suptam madhuram .
ruupam madhuram tilakam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥४॥

karaṇam madhuram taraṇam madhuram haraṇam madhuram ramaṇam madhuram .
vamitam madhuram shamitam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥५॥

guñjaa madhuraa maalaa madhuraa yamunaa madhuraa viichii madhuraa .
salilam madhuram kamalam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥६॥

gopii madhuraa liilaa madhuraa yuktam madhuram muktam madhuram.
dṛshṭam madhuram sṛshṭam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥७॥

gopaa madhuraa gaavo madhuraa yashṭirmadhuraa sṛshṭirmadhuraa .
dalitam madhuram phalitam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram ॥८॥

Meaning of Madhurashtakam Adhram Madhuram Vadnam Madhuram

kṛshṇ ke honṭh madhur hain, unakaa cheharaa madhur hai, unakii aankhen madhur hain owr unakii muskaan madhur hai.
kṛshṇ kaa hṛday madhur hai owr unakii chaal madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥1॥

kṛshṇ ke shabd madhur hain, unakaa charitr madhur hai, unake vastr madhur hain owr unakii mudraa madhur hai.
kṛshṇ kii gati madhur hai owr unakii vicharaṇ madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥2॥

kṛshṇ kii baansurii bajaanaa madhur hai, unakii charaṇ-dhuuli madhur hai, unake haath madhur hain owr unake charaṇ madhur hain.
kṛshṇ kaa nṛty madhur hai owr unakaa saath madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥3॥

kṛshṇ kaa gaanaa madhur hai, unakaa piinaa madhur hai, unakaa khaanaa madhur hai owr unakii niind madhur hai.
kṛshṇ kaa sundar ruup madhur hai owr unakaa ‘tilaka’ madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥4॥

kṛshṇ ke karm madhur hain, unakii vijay madhur hai, unakii chorii madhur hai owr unakii prem-kriidaa madhur hai.
kṛshṇ kaa utsaah madhur hai owr unakaa vishraam madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥5॥

kṛshṇ kaa gunjaa-berii haar madhur hai, unakii maalaa madhur hai, unakii yamunaa nadii madhur hai owr unakii yamunaa kii laharen madhur hain.
kṛshṇ kii yamunaa kaa paanii miiṭhaa hai owr unake kamal ke phuul miiṭhe hain, miṭhaas ke bhagavaan ke baare men sab kuchh miiṭhaa hai॥6॥

kṛshṇ kii gopiyaan madhur hain, unakii liilaa madhur hai, unakaa milan madhur hai owr unakaa uddhaar madhur hai.
kṛshṇ kii dṛshṭi madhur hai owr unakaa shishṭaachaar madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥7॥

kṛshṇ ke gop madhur hain, unakii gaayen madhur hain, unakii chhadii madhur hai owr unakii rachanaa madhur hai.
kṛshṇ kaa todanaa madhur hai owr unakaa phalit honaa madhur hai, madhurataa ke bhagavaan ke baare men sab kuchh madhur hai॥8॥

Madhurashtakam Adhram Madhuram Vadnam Madhuram Video



Post a Comment

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Previous Post Next Post